• home
 • contact
 • Follow me on twitter

Mindfulness training

Je kunt het woord ´mindfulness´ het beste vertalen met ´opmerkzaamheid´. Als je opmerkzaam bent, ontvang je alle ervaringen waarvan jij je in het huidige moment bewust kunt zijn in openheid. Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat dus vooral over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu, zodat je het leven intenser kunt ervaren. Door bewust je aandacht te richten, leer je om afstand te nemen van de muizenissen in je hoofd. Je kunt je dan beter concentreren, je ontspant makkelijker en je geest wordt er rustiger van.

Door de beoefening van Mindfulness leer je om bewust keuzes te maken in plaats van je te laten leiden door de automatische piloot. Je vangt stressprikkels veel eerder op en leert anders omgaan met belemmerende gedachten die, als je er niets aan doet, tot somberheid, angstgevoelens en burn-out kunnen leiden. Je voelt je grenzen niet alleen eerder, je bewaakt ze ook makkelijker. Het is een bewezen effectieve methode om stress te verminderen, concentratie en aandacht te verbeteren, weerbaarheid te vergroten en bewuster om te gaan met lichamelijke en psychische uitdagingen.

Aandachtgerichte werkvormen zijn sterk in opkomst. Oosterse meditatietechnieken worden gecombineerd met Westerse psychologische inzichten. Deelnemers aan een training leren bewust hun aandacht te richten en op een milde, compassievolle manier met zichzelf en anderen om te gaan. Het toepassingsgebied is zeer breed en kan gezien worden als aanvulling op reguliere medische behandelingen.

U kunt hierbij denken aan het leren omgaan met:

 • Chronische pijn
 • Stress
 • Burn-out
 • Angst
 • Chronische lichamelijke aandoeningen
 • Nazorg bij kanker
 • Eetproblemen
 • Slaapproblemen

Eigenlijk is Mindfulness geschikt voor iedereen die bewust in het leven wil staan in zorgzaamheid voor zichzelf.

Themaworkshops Mindfulness

Verspreid over het jaar verzorg ik een aantal leuke themaworkshops. Je krijgt verschillende oefeningen aangeboden die het thema ondersteunen. De workshops zijn geschikt voor iedereen die kennis wil maken met mindfulness en tegelijkertijd meer over zichzelf wil leren. De workshops zijn afzonderlijk van elkaar te volgen en duren twee uur.

Prijs: €25,- p.p. incl. BTW en consumpties. Na afloop ontvang je een verrassing in jouw mailbox.

Mindful schrijven

Hou je van poëzie en van mindfulness? Ontdek dan hoe die twee aspecten samenkomen in een workshop Mindful schrijven
Met behulp van speelse opdrachten vloeien de woorden vanzelf uit jouw pen.

De workshop duurt twee uur.

Prijs: € 25,- p.p., incl. BTW en materiaal.

Mindful tekenen

Hou je van tekenen en van mindfulness? Ontdek dan hoe die twee aspecten samenkomen in een workshop Mindful tekenen.
De speelse opdrachten maken jouw intuïtie wakker en verdiepen jouw ervaringen.

De workshop duurt twee uur.

Prijs: € 25,- p.p., incl. BTW en materiaal.

Introductieworkshop Mindfulness

In de introductieworkshop Mindfulness kun je laagdrempelig kennis maken met de verschillende technieken die in een training Mindfulness toegepast worden.
Prijs: € 25,- p.p., incl. BTW

(De workshop is gratis als jij je daarna inschrijft voor een volledige training)

Stiltebijeenkomst

Jezelf ervaren in stilte, te midden van anderen. Dat is waar het tijdens een Stiltebijeenkomst om draait. Je wordt ontvangen in de trainingsruimte De Stille Bron.

Het programma omvat meditaties en oefeningen in stilte (liggend, zittend en lopend). In de pauze wordt thee geserveerd met iets lekkers uit eigen keuken. Na afloop verbreken we de stilte weer en is er gelegenheid om ervaringen te delen. De bijeenkomst duurt twee uur.

Prijs: € 25,- p.p. incl. BTW, consumpties en een verrassing achteraf.

Voor geplande data en aanmelden klik hier »

U kunt zich voor alle activiteiten aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen en te versturen. Na aanmelding voor een volledige training ontvangt u van mij een intakeformulier dat u ingevuld en ondertekend aan mij terug kunt sturen. Daarmee stemt u automatische in met de algemene voorwaarden van Geestkracht. Hier kunt u de algemene voorwaarden bekijken.

 • Bij annulering, door de deelnemer, tot twee weken voor de aanvangsdatum van de training wordt 20% van de totale kosten in rekening gebracht.
 • Bij annulering, door de deelnemer, van twee tot één week voor de aanvangsdatum van de training wordt 50% van de totale kosten in rekening gebracht.
 • Binnen een week voor aanvangsdatum is annulering niet meer mogelijk.