• home
 • contact
 • Follow me on twitter

ACT trainingen

De Time to ACT Training is gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapy van Stephen Hayes. De methode is evenals de Mindfulness Based Cognitive Therapy ontstaan uit een wetenschappelijk onderzochte behandeling voor psychische klachten. Evenals Mindfulness is ACT heel goed bruikbaar als training voor mensen die meer voluit willen leven. Daar waar Mindfulness zich voornamelijk richt op het kunnen zijn met wat er is en met het vermogen om stil te kunnen staan, richt ACT zich op het in beweging komen vanuit 'zijn'.

Wat is echt belangrijk voor je? Hoe kun je jouw ideeën omzetten in waardevol handelen. Soms hebben we het gevoel vast te zitten. Angst voor de toekomst of angst voor verandering kunnen je vastzetten in een bepaalde sleur. ACT geeft je een aantal middelen waarmee je beter toe komt aan wat echt belangrijk voor jou is. Zodat je kunt denken wat je wilt, terwijl je doet waar je van droomt. ACT is een mooie aanvulling op de Mindfulness Based Cognitieve training.

Heb jij het gevoel dat je voortdurend vecht tegen onvermijdelijke zaken en merk je dat dit ten koste gaat van een waardevol leven? Wil jij jouw leven vrij en onafhankelijk vormgeven en doen wat je droomt?

Dan is Acceptance and Commitment Therapy (kortweg ACT) de aangewezen therapie of training voor jou! ACT leert je om dingen los te laten die je niet kunt beïnvloeden, zoals gedachten en emoties en jouw aandacht te richten op dingen die je wel kunt beïnvloeden, zoals jouw eigen gedrag.

ACT nodigt je in zes stappen uit om het gevecht om de controle op te geven en je te verbinden aan de dingen die waardevol voor je zijn. Deze zes stappen kunnen niet los van elkaar gezien of toegepast worden. De combinatie van stappen vormen met elkaar de dans naar psychologische flexibiliteit.

De achtdaagse training is bedoeld voor mensen die hun bewustzijn willen verdiepen en los willen komen van belemmerende overtuigingen.

Tijdens deze training oefende je volgende vaardigheden:

 • Acceptatie van onvermijdelijke dingen in het leven
 • Contact met dit moment
 • Cognitieve defusie
 • Jezelf zien als context van waaruit je leeft
 • Het ontdekken van jou persoonlijke waarden
 • Toegewijd handelen
 • Psychologische flexibiliteit

Bij de training inbegrepen is een werkboek en een CD met oefeningen. Van de deelnemers wordt een respectvolle houding ten opzichte van elkaar verwacht.

U kunt zich voorlopig voor alle activiteiten aanmelden door het aanmeldingsformulier volledig in te vullen en te versturen. Na aanmelding ontvangt u van mij een intakeformulier dat u ingevuld en ondertekend aan mij terug kunt sturen. Daarmee stemt u automatische in met de algemene voorwaarden van Geestkracht. Hier kunt u de algemene voorwaarden bekijken.

Na ontvangst van uw intakeformulier ontvangt u een bevestiging en de factuur, die geheel voldaan dient te worden, voorafgaand aan de training.

 • Bij annulering, door de deelnemer, tot twee weken voor de aanvangsdatum van de training wordt 20% van de totale kosten in rekening gebracht.
 • Bij annulering, door de deelnemer, van twee tot één week voor de aanvangsdatum van de training wordt 50% van de totale kosten in rekening gebracht.
 • Binnen een week voor aanvangsdatum is annulering niet meer mogelijk.